DIJOUS, 23 DE SETEMBRE, dia dedicat a Europa i la Mediterrània

17.00 h, al passeig de Manuel Puigvert, obertura al públic de la 40a Fira de Calella i l’Alt Maresme.

 

17.05 h, a l’escenari central de la Fira, inauguració de la 40a Fira de Calella i l’Alt Maresme a càrrec de la Il·lma. Sra. Montserrat Candini i Puig, alcaldessa de Calella, i del M. Hble. Sr. Pere Aragonès i Garcia, president de la Generalitat de Catalunya. Hissada de la senyera i parlament d’autoritats. Amb l’actuació de Guillaume Lopez Quartet.

 

17.30 h, a l’espai tallers del monogràfic, taller de fang “La Llopa, 100 anys de llegenda”, a càrrec de la ceramista artesana Yolanda González. Cal reservar plaça.

 

19.00 h, a l’espai tallers del monogràfic, tallers de robòtica educativa dedicats a la mitologia grega, a càrrec de Clau-Tic. Cal reservar plaça.

 

19.30 h, a l’escenari central de la Fira, concert Anda-Lutz, amb Guillaume Lopez Quartet.

Una excel·lent manera de començar aquesta 40a edició de la Fira de Calella i l’Alt Maresme, amb un concert de músiques d’Europa i del Mediterrani. Lutz significa “llum” en occità. Guillaume Lopez és un músic occità (França), net de republicans espanyols exiliats a Tolosa de Llenguadoc. En aquest projecte fa una proposta de viatge musical, des de les melodies i tonades de l’Europa continental fins al Magreb, passant per les terres mediterrànies de la Península Ibèrica, pel que podríem anomenar l’antiga Al-Àndalus, acompanyat de tres músics més: Thierry Roques a l’acordió, el marroquí Saïd El Maloumi a les percussions i a la veu, Nicolas Gardel a la trompeta i, és clar, Guillaume Lopez a la flauta, la gaita i la veu principal. Un espectacle de fusió, que va a l’arrel sense complexos.

 

19.30 h, a l’espai tallers del monogràfic, taller familiar “Pintura i vi”, a càrrec de l’artista Marta Arañó, de Tinta i Vi. Cal reservar plaça.

 

20.30 h, a l’espai tallers del monogràfic, taller familiar “Pintura i vi”, a càrrec de l’artista Marta Arañó, de Tinta i Vi. Cal reservar plaça.

 

DIVENDRES, 24 DE SETEMBRE, dia dedicat a Amèrica

11.00 h, al Lleurespai, activitats per a les escoles.

 

11.30 h, a l’espai tallers del monogràfic, taller de fang “La Llopa, 100 anys de llegenda”, a càrrec de la ceramista artesana Yolanda González. Cal reservar plaça.

 

12.00 h, a l’espai de difusió del monogràfic, sessió de música jamaicana, a càrrec de l’Associació Ital Youth & Dance Crasher Sound.

 

13.00 h, a l’escenari central, laboratori de danses caribenyes amb la Unión Habanera.

Un taller i demostració de danses al més estil cubà, mexicà i xilè, on s’ensenyarà a ballar, entre d’altres, salsa, bachata, cúmbia, rumba, mambo, txa-txa-txa, bolero i danzón.

 

13.00 h, a l’espai tallers del monogràfic, taller de videojocs dedicat a “El día de los muertos mexicanos”, a càrrec de ClauTic. Cal reservar plaça.

 

17.00 h, a l’espai tallers del monogràfic, “Art d’Or”, taller per a persones adultes i jubilades de pintura amb vi, a càrrec de l’artista Marta Arañó, de Tinta i Vi. Cal reservar plaça.

 

17.30 h, a l’escenari central de la Fira, acte institucional de la Fira de Calella i l’Alt Maresme.

Acte institucional d’agraïment als regidors/es i directors que la Fira de Calella i l’Alt Maresme ha tingut al llarg dels seus 40 anys d’història.

 

18.00 h, a l’espai de difusió del monogràfic, concert a càrrec dels alumnes de l’Aula de Música Can Llobet.

 

19.00 h, a l’espai tallers del monogràfic, taller de videojocs dedicat a “El día de los muertos mexicanos”, a càrrec de ClauTic. Cal reservar plaça.

 

19.30 h, a l’escenari central de la Fira, recital de Sílvia Comes i Joan Isaac, cantant Silvio Rodríguez amb Cita amb àngels.

Les veus icòniques de Sílvia Comes i Joan Isaac s’uneixen per cantar, en català, les grans cançons del trobador cubà Silvio Rodríguez, que serveixen d’homenatge a Cuba i l’Havana.

 

21.00 h, a l’escenari central, exhibició de danses caribenyes amb la Unión Habanera.

Un taller i demostració de danses al més estil sud-americà, on s’ensenyarà a ballar, entre d’altres, salsa, bachata, cúmbia, rumba, mambo, txa-txa-txa, bolero i danzón.

DISSABTE, 25 DE SETEMBRE, dia dedicat a l’Àsia

11.15 h, a l’espai tallers del monogràfic, taller de cal·ligrafia xinesa, a càrrec de Hsiao Lin Liu, professora de cal·ligrafia i pintura xinesa de Casa Àsia de Barcelona. Cal reservar plaça.

 

12.00 h, a l’espai de difusió del monogràfic, concert a càrrec dels alumnes de l’Aula de Música Can Llobet.

 

12.30 h, a l’espai tallers del monogràfic, taller familiar “Pintura i vi”, a càrrec de l’artista Marta Arañó, de Tinta i Vi. Cal reservar plaça.

 

13.00 h, a l’escenari central, exhibició de danses orientals, a càrrec de Hawara & Les Mil i una Nits.

Exhibició i ensenyament de danses orientals, especialment de l’Índia i l‘Orient Mitjà.

 

13.00 h, a l’espai tallers del monogràfic, taller de robòtica dedicat als lluitadors de sumo, a càrrec de ClauTic. Cal reservar plaça.

 

13.30 h, a l’espai tallers del monogràfic, taller familiar “Pintura i vi”, a càrrec de l’artista Marta Arañó, de Tinta i Vi. Cal reservar plaça.

 

17.30 h, a l’escenari central, exhibició de danses orientals, a càrrec de Hawara & Les Mil i una Nits.

Exhibició i ensenyament de danses orientals, especialment de l’Índia i l‘Orient Mitjà.

 

17.30 h, a l’espai tallers del monogràfic, taller de cal·ligrafia xinesa, a càrrec de Hsiao Lin Liu, professora de cal·ligrafia i pintura xinesa de Casa Àsia de Barcelona. Cal reservar plaça.

 

18.30 h, a l’espai de difusió del monogràfic, demostració de l’art del kimono, la cultura de vestir un kimono, a càrrec de Laura Maraver, de Minna no Kimono.

 

19.00 h, a l’espai tallers del monogràfic, taller de robòtica dedicat als lluitadors de sumo, a càrrec de ClauTic. Cal reservar plaça.

 

19.30 h, a l’espai de difusió del monogràfic, l’origen de l’origami, a càrrec de Vidalfont Paper.

 

20.30 h, a l’escenari central de la Fira, espectacle de dansa contemporània Lóng + Am I Bruce Lee, a càrrec de Kernel Dance Theatre i Junyi Sun, un viatge d’anada i tornada a Orient i Occident.

L’espectacle Lóng ens parla de les diferències subjacents a diferents cultures, eminentment el binomi oriental/occidental, però sobretot de les potencials semblances. La proposta de la peça és parlar de la relació entre tradició i construcció de la identitat, i subseqüentment, de la relació que a partir d'aquí s'estableix amb l'altre, l'estereotip i l'estigma, a partir de dos eixos conceptuals i de moviment: el Ball de bastons i el Drac. Lóng té com a eix conceptual i de moviment la figura tradicional del drac i és una reflexió sobre els límits i les fronteres amb què vivim dins d’una societat que canvia i es transforma contínuament.

L’espectacle Am I Bruce Lee neix de la curiositat de Junyi Sun per aquest popular personatge dels anys setanta, que per a molts és considerat un mite. Sun analitza els punts de connexió i paral·lelismes que té amb l’artista, des de l’origen o el recorregut professional fins als seus ideals o desitjos per donar-los cos i vida en aquest espectacle tan personal, a mig camí entre la dansa i les arts marcials.

 

 

 

DIUMENGE, 26 DE SETEMBRE, dia dedicat a Catalunya

11.30 h, a l’escenari central de la Fira, espectacle de teatre infantil i de carrer Operació A.V.I., a càrrec de Farrés Brothers.

És sabut per tothom que els protagonistes dels contes tradicionals posseeixen el do de l'eterna joventut. Malgrat el pas dels segles, la Caputxeta, en Patufet, el Flautista i tota la resta mai no moren, mai es fan vells. Per estranyes circumstàncies, però, han estat objecte d'un terrible experiment i han envellit de cop.

L'Operació A.V.I. consistirà en un llarg viatge i un reguitzell de peripècies per recuperar de nou la joventut. D'aquesta manera els avis, els de debò, podran seguir explicant els contes i no cauran en l'oblit. Ni els avis, ni els contes.

 

12.15 h, a l’espai de difusió del monogràfic, relat “Amb 4 sentits”, històries vinícoles il·lustrades en directe, a càrrec d’Elisenda Guiu (text i veu) i Laura Peiró (il·lustració).

 

13.00 h, a l’espai tallers del monogràfic, taller de videojocs en 2D dedicat a la cultura catalana, a càrrec de ClauTic. Cal reservar plaça.

 

13.15 h, a l’espai de difusió del monogràfic, sorteig i lliurament de premis de la campanya “Vals del món” de l’Associació de Comerciants Calella Centre Comercial.

 

13.30 h, a l’escenari central de la Fira, concert de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries.

Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries compleixen enguany 29 any a la carretera, en el seu cas dalt del famós Renault 4L que han popularitzat en el seu imaginari. Darrere queden 14 treballs discogràfics, 12 premis Enderrock, el Premi Nacional de Cultura i el Premi Joan Amades. 2.000 concerts arreu de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, el Baix Aragó, el Rosselló francès i ciutats com París, Madrid, Brussel·les, Bilbao i Saragossa.

S’ha dit que Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries quedaran com la banda que s’ha saltat amb més gràcies i originalitat totes les normes a l’ús sobre la manera de recuperar la música popular catalana. També s’ha dit que si no existissin, algú els hauria d’inventar; que són un grup combatiu, dels pocs que aconsegueixen dir molt amb poques paraules, gràcies i intel·ligència; que són una nova demostració que la millor manera d’arribar a la universalitat és a través del localisme i de la victòria de l’amor en front del poder i de la dignitat enfront de la corrupció; que en un món ple de mentides creure que els Quicos són reals és un exercici romàntic que encara podem practicar.

 

18.00 h, a l’espai de difusió del monogràfic, lliurament de premis del Trofeu Rafel Carpinell de fotografia de Foto-Film Calella.

 

18.30 h, a l’espai tallers del monogràfic, taller de fang “La Llopa, 100 anys de llegenda”, a càrrec de la ceramista artesana Yolanda González. Cal reservar plaça.

 

19.00 h, a l’espai tallers del monogràfic, taller de videojocs en 2D dedicat a la cultura catalana, a càrrec de ClauTic. Cal reservar plaça.

 

19.00 h, a l’espai de difusió del monogràfic, xerrada col·loqui “Els colors del vi, el pantone del vi i la pintura”, amb tast de vins de la DO Alella, a càrrec de Marta Arañó.

 

20.00 h, a l’escenari central de la Fira, concert de Roger Mas, que presenta el seu nou disc Totes les flors.

Roger Mas és Solsona i Catalunya per excel·lència. Qui millor, doncs, per cloure la 40a edició de la Fira de Calella. Just acabant la gira Parnàs arriba Totes les flors, un treball lluminosament diferent, amb deu cançons noves. Així, passats 25 anys des que tot va començar, publica l'onzè disc en un moment de màxima creativitat en què ja té embastats els dos propers projectes. Amb Totes les flors l'artista ens aboca dolçament al vertigen de les emocions més explosives.

Tots els dies de la fira 

Exposició de Catalunya en Miniatura.

 

A l’espai del monogràfic, massatges orientals, a càrrec de Sensation Calella.

 

A les carpes de l’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital de Calella (AVAH), vermut solidari.

 

Al Lleurespai, activitats i tallers infantils diversos:

  • Cada dia, d’11.15 a 14.15 h i de 17.00 a 21.00 h, rocòdrom d’escalada. Activitat adreçada a infants a partir de 1,20 m d’alçada.

  • Cada dia, a les 12.00 i a les 18.00 h, tallers de manualitats.

  • Cada dia, jocs gegants tradicionals de fusta, activitat d’entrenament per a petits i grans.

  • Cada dia, de 12.00 a 14.00 h i de 18.00 a 20.00 h, el Trenet de la Fira.

  • Cada dia, jocs i tallers als estands de les entitats.

 

A les carpes de Foto-Film Calella, exposició de les fotografies guanyadores del Trofeu Rafel Carpinell i exposició fotogràfica sobre les tradicions catalanes.

A l’espai de les entitats, exposició fotogràfica commemorativa dels Oficis i Mestres Artesans de la Fira de Calella i l’Alt Maresme, a càrrec de Foto-Film Calella.

 

A l’estand del Museu-Arxiu Municipal de Calella Josep Maria Codina i Bagué, XXIIè Concurs “Endevina on era...”. Les persones concursants han d’endevinar el lloc de les fotografies que s’hi exposen.

 

Emporta’t la bossa de tela commemorativa de la Fira comprant als establiments d’artesania creativa i alimentària!