top of page

Els inicis del turisme

 El nostre món és el món

els inicis del turisme a Calella

Foto: Arxiu Municipal Municipal de Calella. Autor desconegut. 

Una vegada més la Fira de Calella i l’Alt Maresme aprofita la seva trajectòria i capacitat de convocatòria per tractar amb profunditat un dels atributs que identifiquen i donen a conèixer la nostra ciutat arreu del món: el turisme. I és que, si bé és cert, com deia el poeta senegalès Babà Dioum que “només estimem allò que coneixem”, enguany la fira té com un dels principals objectius reforçar els lligams entre calellencs i calellenques amb la seva ciutat, un fet que de ben segur ajudarà a explicar i entendre quina és la Calella d’avui.

 

És per aquest motiu que el monogràfic de la fira vol posar de manifest la importància del turisme en la configuració de l’adn dels calellencs i calellenques a través d’una mirada que amb un punt nostàlgic però tota vegada alegre, esdevingui el fil conductor que permeti abordar en profunditat aspectes derivats del fet turístic com ara el diàleg intercultural, l’aventura, la memòria històrica i el desenvolupament econòmic.

Dia: 18 a 20 de setembre 

Hora: 11,00 a 14,30 h i de 17,00 a 22,00 h 

Lloc: Passeig de Manuel Puigvert 

De la Calella dels pescadors als primers turistes dels anys 50’

El recorregut de la mostra d’enguany us oferirà un passeig per la història més recent de la nostra ciutat. Coneixerem de prop com vivien els nostres avis i àvies en la Calella de principis del s.XX on la pesca i l’agricultura tenien un pes important en l’economia de la ciutat. Durant els dies de la fira podreu gaudir de la mostra d’una petita col·lecció d’eines els mestres d’aixa, o saber com era un dia de pesca a la Calella dels pescadors. També podreu conèixer quines eren les dances tradicionals que ballaven pagesos i pageses de principis de segle a Calella o aprendre a teixir i brodar com es feia a la Calella tèxtil.

 

La música i gastronomia seran dos dels principals protagonistes en la Calella que rebia els primers turistes durant la dècada dels 50. Podreu gaudir de la recreació d’un bar dels 50 i degustar el allò que  menjaven els nostres primers clients de la mà de dos dels establiments típics de l’època: Ca l’Isard i La Quadra. No hi ha dubte que aquest espai despertarà més d’un record d’aquelles nits d’estiu a bodegues, fondes, cellers, sales de festes i night club.

 

Actuació Ballets de Catalunya i el conjunt De Soca-rel divendres 18 de setembre a 18,30h a l’escenari de la Fira.

 

 

 

 

 

 

Dia: 19 a 23 de setembre 

Hora: 11,00 a 14,30 h i de 17,00 a 22,00 h 

Lloc: Passeig de Manuel Puigvert a l'espai monogràfic. 

Jocs, tallers i la Cuina del Peix 

Durant els dies de la fira podreu trobar un ampli ventall d’activitats i tallers que volen contribuir a divulgar des de diferents disciplines alguns dels aspectes més representatius del passat més recent de Calella. Així doncs petits i grans aprendreu a fer nusos mariners , com fer cistells de vímet, etc... I per aquells qui vulgui aprendre a ballar salsa, només cal que passeu per l’estand de Landry, El Rumbero i inscriure-us!

 

I per aquells petits amants dels fogons, podreu aprendre la cuina del peix de la mà del Peix al plat

Dia: consulteu agenda. 

Hora: consulteu agenda. 

Lloc: Passeig de Manuel Puigvert a l'espai tallers de la fira.

 

 

bottom of page