top of page

Illes Balears, essència mediterrània 

Illes Balears, essència mediterrània és el títol escollit pel monogràfic d’enguany a la Fira de Calella. Una nova edició de la mostra que seguint el fil conductor iniciat fa quatre anys sota el lema ‘El nostre món és el món’ posa especial èmfasi en el coneixement dels territoris convidats a la mostra des de la perspectiva del binomi turisme i identitat. 

 

L’espai dedicat a les Illes Balears està dissenyat sota un màxim denominador comú a les pitiüses: essència mediterrània. Des d’aquesta perspectiva, la Fira de Calella proposa al visitant una profunda aproximació a la cultura i tradicions illenques tot defugint de la imatge típica de les destinacions turístiques ‘a l’ús’ que arriba habitualment al gran públic. Cultura, tradicions i costums populars de ses illes estaran més presents que mai entre visitants i expositors durant els dies de la fira. 

 

El monogràfic esdevindrà  un espai per a que els joves puguin recitar poemes en català i donarà especial importància a la celebració de l’any Ramon Llull”. Durant els dies de la fira la mostra comptarà amb una representació de l’esfera musical amb 

les actuacions d’artistes illencs com ara  Joan Miquel Oliver, que presentarà el seu nou treball Atlantis, Cris Juanico que portarà el recopilatori 13, la cantant de folk Joana Gomila i la seva banda i als pianistes Marco MezquidaCarles Marigó  que improvitzaran la seva actuació a partir de la lectura de textos de poetes illencs. 

 

La literatura illenca estarà representada per Sebastià Alzamora (Llucmajor, 1962), poeta, novel·lista i articulista del diari ARA -entre d’altrres- qui serà l’encarregat de apropar-nos a la figura i obra de Ramón Llull a recer de la versió al català actual del Llibre d’Amic i Amat de Llull (Barcino, 2016) i Sebastià Portell (Llucmajor, 1992) autor de l’obra “El dia que va morir David Bowie” qui ens donarà una particular visio de les lletres illenques mallorquines. 

 

Durant els dies de la fira, els visitants podran tastar i degustar les receptes que formen part de l’essència de la cuina balear mitjançant una espai on els maridatges gastronòmics ens transportaran per un instant a ses illes.

 

Altrament, l’espai monogràfic comptarà amb una presència destacada d’expositors provinents de les 4 illes amb l’objectiu de donar a conèixer l’artesania de les Illes Balears

  • OVIDI PONS TRIAY (ARADER), 

  • BENESTAR MENORCA (AVARQUES)

  • CA MADÒ BET DELS SIURELLS

  • DANDARA, NINES DE DRAP – PRODUCTE FET A FORMENTERA

  • UR JOIES ARTESANES – PRODUCTE FET A FORMENTERA

  • TINAJA, CERÀMICA – PRODUCTE FET A FORMENTERA

  • NATURALFELT, ART TÈXTIL AMB LLANA DE MALLORCA

  • AINA ALZAMORA, MESTRA ARTESANA DE LA LLATRA

  • MARIA TORRES I NÚRIA COSTA, ESPARDENYERES

  • PERE MARÍ MARÍ, INSTRUMENTS MUSICALS D’EIVISSA

  • MERMELADES ECONSERVA

  • FAMÍLIA MARÍ MAYANS – HERBES EIVISSENQUES

  • MEL DE L’ILLA D’EIVISSA

  • JUAN BONET RIBAS, GANIVETER

  • DESTIL·LERIES EIVISSA, JOAN TUR PLANELLS, ARTESÀ LICORER

  • GIN XORIGUER

  • NA MINDONA MALLORCA

  • ALIMENTACIÓ ARTESANA DE MENORCA

bottom of page