top of page

UC la veu eivissenca de la cançó

L’any 1974 Joan Marí, Victorí Planells i Isidor Marí van publicar conjuntament el disc “UC, cançons d´Eivissa”; va ser la consolidació de les veus eivissenques com a integrants de la Nova Cançó.  El disc també va donar nom al grup. UC no ha deixat de recuperar músiques, cançons tradicionals i romanços; i musicant poetes eivissencs. Destaca la musicació de la poesía de Marià Villangómez.

Escenari Central Fira 

Divendres 22.09.17 |18h  

Joan Miquel Oliver 

Espectacle Nits de Formentera

Joan Miquel Oliver estrena en di recte el seu nou àlbum, Atlantis (2017). El que va ser fundador, compositor i guitarrista d’Antònia Font obre el ventall estilístic de l’antifolk a l’electro, de la rumba al funk del pop pur i cap a tot el que es pugui imaginar. Un veritable contrapunt sonor i també literari en un repertori ordenat en tres blocs de quatre cançons que giren al voltant d’un mateix leitmotiv: les persones

Escenari Central Fira 

Divendres 22.09.17 | 22h

El concert s’articula a partir d’un fil conductor que dóna sentit i coherència a la pluralitat creativa de l’Illa. La genuïnitat de l’estil formenterer es presenta complementada amb l’aportació tímbrica d’instruments de corda com el violí, l’addició rítmica i harmònica del teclat i ens ofereix una fusió àmplia i efectiva de sonoritats.

 

Escenari Central Fira 

Divendres 23.09.17 | 13,30h

Cris Juanico

“Tretze cançons desordenades + Tretze peces retrobades” és el primer recopilatori de Cris Juanicoen tretze anys de carrera en solitari. El concert és un recull de cançons clau en la llarga carrera del cantant menorquí, dotades d’una sonoritat i color ben viscerals i pu·
nyents. Sota aquesta nova revisió sonora reviuran temes emblemàtics de Ja T’Ho Diré, així com cançons dels seus discs “Memòria”, “Jocs d’amagat”, “Pedres que rallen” i “Fausta”. Una nova lectura de cançons conegudes per a un sorprenent directe.

 

Escenari Central Fira 

Dissabte 23.09.17 | 22h

Joana Gomila |Taller de cançó mallorquina

Joana Gomila Sansó, Manacor (Mallorca). Amb el seu projecte més personal, Folk Souvenir (Bu-bota Discos, 2016), explora els ecos i les ressonàncies de la música popular de Mallorca, cantant tonades i teixint sonoritats properes al jazz i la música improvisada. Canta amb Rufaca Folk Jazz Orchestra, forma part de la companyia Hotel iocandi i ha experimentat amb el món de la poesia en nombroses produccions.

 

Escenari Central Fira 

Diumenge 24.09.17 | 11h

Rufaca Folk Jazz Orchestra & Joana Gomila

Sergi Vergés ha fletat una banda de músics joves de l’Alt Urgell i la Cerdanya, especialistes en instruments propis de la zona i professors de l’Escola Folk del Pirineu,
i els ha unit a una big band integrada per graduats i joves professors dels conservatoris superiors de jazz de Barcelona. Ha afegit, a més, la veu de la Joana Gomila, graduada en Cant Jazz al Superior del Liceu i molt familiaritzada amb la música popular de la seva terra, Mallorca. Una big band d’arrel amb més de vint músics a l’escenari!

Escenari Central Fira 

Diumenge 24.09.17 | 13h

Duo Marco Mezquida - Carles Marigó 

Dos dels pianistes amb major imaginari i talent del moment col·laboren en un concert únic que parteix de la lectura de textos de poetes illencs com a element d’inici per a la improvisació i experimentació musicals. Mezquida, nascut a Menorca l’any 1987, recala a Calella en plena gira del seu projecte amb el guitarrista flamenc Chicuelo; mentre que el blanenc Carles Marigó (1986) alterna aquesta proposta amb els concerts de presentació del seu debut discogràfic, Moments.

 

Escenari Central Fira 

Diumenge 24.09.17 | 19h

bottom of page