top of page

Nits temàtiques: cinema, dansa,folk i teatre.

Amb la voluntat d’aprofundir en la cultura, gastronomia i lleure de les ciutats protagonistes del monogràfic d’aquest 2016, us proposem per segon any consecutiu la participació en les nits temàtiques de la Fira destinades a oferir-vos un tast de la creació contemporània d’alt nivell associada a cadascuna de les ciutats.

 

Us recordem que les nits de divendres 23 i dissabte 24 de setembre, la Fira programarà espectacles i actuacions i tindrà oberta la seva zona gastronòmica fins a la mitjanit; per contra, dijous 22 (que inclou la mostra audiovisual en col·laboració amb l’Acadèmia del Cinema de Praga) i diumenge 25, la Fira tancarà les seves portes en l’horari habitual.

Praga, una ciutat de cine!

La prestigiosa FAMU, Acadèmia del Cinema de Praga, és un referent mundial en el gènere del cinema d’animació i obté any rere any nombrosos èxits i premis gràcies al seu alumant. Serà present a la Fira gràcies a la projecció d’una mostra audiovisual que inclou els darrers curts d’animació que programaran en l’edició d’enguany del seu festival de curtmetratges d’animació.

Entre d’altres curts, destaquem la projecció de Graffitiger, Homeland, Punch i Judy, M.O., el petit Cousteau, En el jardí, The New Species, Mythopolis i Happy End.

En col·laboració amb el Centro Checo de Madrid.

CZECH REPUBLIC + CULTIVATION OF FILM ART = FAMU: http://international.famu.cz

Anvers, teatre, circ i arts escèniques a la fira

Amb una veu d'ampli registre i una presència escènica molt teatral, Jacques Brel és un dels mestres de la chanson, amb un estil basat, musicalment, en les formes populars -el vals, la java, el tango- al servei d'unes lletres en què tracta, de forma poètica, sobre l’abandonament, l'amistat, la soledat i la mort, a la vegada que ataca la hipocresia burgesa i la mesquinesa humana. En recordarem la figura i l’obra gràcies a la selecció musical i videogràfica del calellenc Jordi Heras.

 

 

 

 

NIT TEMÀTICA DEDICADA A ANVERS 

Record-homenatge a Jaques Brel

Divendres 23 de setembre a les 21,30 h 

Pantalla centra de la fira. 

 

 

Tribut a Jan Fabre (Anvers, 1968)

S'apaguen els llums i pels altaveus s'escolta: “Bona tarda, bona nit, bon dia i, de nou, bona tarda. Han estat vostès convocats a una experiència teatral única i inoblidable". Aquesta és la salutació que van rebre els espectadors que omplien el teatre Toneelhuis d'Anvers (Bèlgica) una tarda de dissabte de finals de gener d’aquest 2016. Les 24 hores següents a aquesta locució van ser inoblidables per als 900 assistents a l'últim espectacle del provocador dramaturg belga Jan Fabre (Anvers, 1968).

 

Mont Olimp (Mount Olympus), l'obra amb la qual Fabre i la seva companyia Troubleyn celebren els seus 30 anys en el món del teatre i de les arts escèniques, se salta totes les convencions dramatúrgiques. Després de la seva estrena a Berlín el juny de 2015 i el seu pas per diferents ciutats europees (a l’estat espanyol ja s’ha pogut veure a Sevilla), serveix d’inspiració a la creadora i ballarina de dansa contemporània Raquel Gualtero, que ha treballat amb diversos col·laboradors directes de Fabre, per traçar un homenatge on música i moviment apunten algunes de les obsessions de l'influent creador belga. Una peça feta per encàrrec de la Fira de Calella, on hi col·laboren el DJ Rodrigo Rammsy i els ballarins Koldo Arostegui i Tatin Revenga.

A partir de les 22.15 h, la Fira presenta l'espectacle 'Tribut a Jan Fabre (Anvers, 1968)', director de teatre, d'òpera, coreògraf i artista visual. Amb la ballarina de dansa contemporània RAQUEL GUALTERO (dir. artística), el DJ RODRIGO RAMMSY i els ballarins KOLDO AROSTEGUI i TATIN REVENGA. Performance creada amb motiu de la Fira de Calella.

NIT TEMÀTICA DEDICADA A ANVERS

Tribut a Jan Fabre (Anvers, 1968) 

Divendres 23 de setembre a les 22,15 h

Espai central de la Fira  

 

 

"Shake, shake, shake" el circ burlesc arriba a la fira

A partir de les 23.00 h, actuació de la companyia de circ PakiPaya, amb l’espectacle ‘Shake, Shake, Shake’. Aquesta companyia catalano-belga mescla els porters acrobàtics, el quadrant aeri i el masteler xinès, en alçada. Amb ‘Shake, Shake, Shake’, la companyia va obtenir el premi del jurat al millor espectacle del Festival MiramirO de Bèlgica. L’espectacle també ha rebut diversos reconeixements entre ells el premi Clap (Festival Mueca, Tenerife), Mirabilia (Festival Mirabilia, Fossano, Itàlia) i el premi especial del públic de Zirkòlika (Barcelona). Humor, complicitat, risc i emoció. Un espectacle sorprenent a ritme de música disco. Amb Noemí Díaz i Adrià Mascarell.

 

Shake, Shake, Shake... Un espectacle burlesc amb quadrant aeri i masteler xinès per cloure la Nit temàtica dedicada a Anvers. Dos mastelers, una estructura de 6 metres d’alçada i... Tony!

 

Tony Fumé, a la recerca de la seva parella ideal, escollirà una “voluntària” que faci realitat els seus deliris més estrafolaris... Quadrant aeri o masteler xinès, tot és possible als seus braços. Humor, complicitat, risc i emoció. Un espectacle sorprenent a ritme de música disco! Circ de qualitat i creació contemporània de mans de la companyia catalano-belga PakiPaya

 

 

NIT TEMÀTICA DEDICADA A ANVERS

Divendres 23 de setembre a les 23,00 h

Espai central de la fira 

Premi al millor espectacle del Festival MiraMirO de Bèlgica 

 

 

 

Irish folk i dansa tradicional irlandesa 

Irish Corner és una formació folk inspirada principalment en la música tradicional irlandesa i que ha esdevingut punt de trobada entre músics arribats d’Irlanda, el País Basc, Andalusia o Catalunya.

Aquesta trobada de cultures és el que explica que Irish Corner traspuï sensibilitat i personalitat per crear un so propi, enllaçant melodies tradicionals irlandeses amb sons d’altres indrets com Galícia, Itàlia o Canadà, entre d’altres.

Pel que fa a Nuala Barcelona Irish Dancers és un projecte iniciat el 2009 per tres ballarines sorgides del grup pioner The Claddagh Ring Dancers, i que posteriorment es van integrar en la companyia professional Celtic Caos, on van rebre formació de les professores Ella King, Frances Doonan i Erin Comaskey.

Han compartit escenari amb Lúnasa, Niamh Ni Charra, The House Devils, Fergus Miurhead, Ian Smith, i els ballarins Shane McAvinchey (Riverdance) i Marc Morrison (Lord of the Dance), entre altres.

 

NIT TEMÀTICA DEDICADA A DUBLÍN

Dissabte 24 de setembre a les 22,00 h 

Espai central de la Fira

 

 

Concert de música de cambra: "Un passeig per Praga"

Praga és música, d'estils i formats diversos. Però la seva història està íntimament lligada a la música clàssica. El programa que ens proposen els músics del projecte Cat.Cambra (amb la invitació especial al reputat violinista txec Roman Patočka) inclou una selecció d'obres d'alguns dels noms clau del corpus compositiu txec vinculat a la música de cambra. Música de petit format, gran música per cloure l'edició de 2016 de la Fira de Calella.

A les 19.30 h, a l’escenari central de la Fira, concert de música de cambra ‘Un passeig per Praga’. Obres de Wolfgang Amadeus Mozart, Josef Suk, Leóš Janáček, Bohuslav Martinú i Antonín Dvořák.

 

PROGRAMA detallat del concert

 

Roman Patočka i Raquel Castro, violí

Noelia Gómez, viola

Peter Schmidt, violoncel

Mariona Mateu, contrabaix

 

“Un passeig per Praga”

 

Wolfgang Amadeus Mozart

Del "Divertimento" per a trio de cordes en mi bemoll major, K. 563

Allegro (6')

 

Josef Suk

"Melodia" per a dos violins (3')

 

Leos Janacek

De la Suite per a cordes

Adagio i Andante con moto (6')

 

Bohuslav Martinu

Dels Madrigals per a violí i viola H. 313

Allegro (6')

 

Antonin Dvorak

Quintet per a dos violins, viola, violoncel i contrabaix en sol major, Op. 77 (36')

Allegro con fuoco

Scherzo. Allegro vivace

Poco Andante

Finale. Allegro assai

NIT TEMÀTICA DEDICADA A PRAGA

Diumenge 25 de setembre a les 19,30 h 

Escenari central de la Fira

 

 

bottom of page