top of page

Divendres, 20 de setembre 

A les 11.00 h, al passeig de Manuel Puigvert, obertura al públic de la 33a Fira de Calella i l’Alt Maresme.

A les 13.00 h, Inauguració de la 33a Fira de Calella i l’Alt Maresme a càrrec de l’alcaldessa de Calella, Il·lma. Sra. Montserrat Candini i Puig, i el conseller de la Presidència del Govern de la Generalitat de Catalunya, Hble. Sr. Francesc Homs i Molist. Hissada de la senyera i actuació a càrrec de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries.

A les 17.30 h, a l’estand del Consell Municipal de la Solidaritat, taller de jocs del món.

A les 18.30 h, a la Plaça de l’Ajuntament, actuació de la Banda de Música de la Sénia en col·laboració amb Comediants.

A les 20.00 h, a l’escenari de l’espai central de la fira, actuació de la Banda de Música de La Sénia amb la col·laboració del grup de jotes de Benifallet.

A les 21.00 h, a l’escenari de l’espai central de la fira, actuació conjunta de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries amb la Banda de Música de la Sénia

Dissabte, 21 de setembre 

A les 11.00 h, a l’estand del Consell Municipal de la Solidaritat, explicació i degustació del Cafè Calella de comerç just, a càrrec de Fundació 3r Món Mataró.

A les 11.30 h, a la zona de la platja, cursa de cavalls.

A les 13.00 h, a l’escenari de l’espai central de la fira, actuació de la banda Lira d’Amposta.

A les 14.00 h, a l’estand de l’Associació de Comerciants de Calella Centre Comercial, sorteig de vals de compra per valor de 2.600,00 € de la campanya Arròs a l’engròs.

A les 17.30 h, a l’escenari de l’espai central de la fira, actuació de la Banda de Música de Ginestar amb el seu grup de dansa.

A les 18.00 h, a l’estand de l’Àrea de Política Social, acte d’homenatge al Sr. Francesc Grau i Viader i celebració dels 10 anys del Centre de Formació Permanent.

A les 20.30 h, a l’escenari de l’espai central de la fira, estrena de l’últim espectacle de Quico, el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, La Jota més bella.

Diumenge, 22 de setembre 

A les 12.00 h, a l’escenari de l’espai central de la fira, actuació de la Fila d’Amposta.

A les 13.30 h, al voltant del Monument a la Sardana, actuació castellera de Los Xics Caleros.

A les 14.15 h, a l’escenari de l’espai central de la fira, rondalla a càrrec de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries.

A les 18.00 h, cercavila pels carrers del centre comercial de Calella a càrrec de La Fila d’Amposta.

A les 19.30 h, cercavila pel carrer Església (inici a la Plaça de l’Ajuntament) del grup Lo Guardet lo cantador i la seua rondalla amb la col·laboració de Paracota Dansa.

A les 19.30 h, a l’estand de Foto-Film Calella, lliurament de premis del Trofeu Rafel Carpinell de fotografia.

A les 20.30 h, a l’estand de l’Associació de Comerciants de Calella Centre Comercial es realitzarà el joc i lliurament de premis de la campanya Arròs a l’engròs.

A les 20.30 h, a l’escenari de l’espai central de la fira, actuació del grup Lo Guardet lo cantador i la seua rondalla juntament amb Paracota Dansa i la col·laboració de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries.

Dilluns, 23 de setembre 

A les 11.30 h, a l’espai ‘Bestiari’ de la Fira, sortida de la gimcana i actuació ‘Com sonen les Terres de l’Ebre’, a càrrec de Xavi Lozano, amb la col·laboració

de Factoria Mascaró.

A les 14.15 h, a l’escenari de l’espai central de la fira, ballada de jotes a càrrec de Factoria Mascaró amb la col·laboració de Ferran Martínez.

A les 17.30 h, a l’estand del Consell Municipal de la Solidaritat, taller de jocs del món.

A les 19.30 h, a l’escenari de l’espai central de la fira, espectacle ‘La Via Crucis’, a càrrec de Factoria Mascaró.

A les 20.00 h, a l’estand del Consell Municipal de la Solidaritat, sorteig i lliurament d’una cistella amb productes de comerç just.

Tots els dies

A les 13.00 h i a les 19.30 h, a l’Espai Cuina de l’espai central de la fira, demostració culinària i degustació posterior de receptes tradicionals en col·laboració amb l’Associació d’Empresaris de l’Hosteleria de les Terres de l’Ebre i el Consell Regulador DO Terra Alta. Conegueu la qualitat dels productes autòctons del Delta de l’Ebre, així com les receptes més emblemàtiques elaborades pels cuiners més prestigiosos de les Terres de l’Ebre. No us ho perdeu!

 

 • Divendres al matí, tonyina, a càrrec dels Restauradors de l’Ametlla de Mar

 • Divendres al vespre, arròs amb ànec, a càrrec de Lluís de l’Encanyissada, de la Cuina del Montsià

 • Dissabte al matí, clotxa, a càrrec de la Cuina de la Ribera d’Ebre

 • Dissabte al vespre, tonyina, a càrrec del Club Gastronomia de l’Ametlla de Mar

 • Diumenge al matí, caldereta de corder, a càrrec de la Cuina de la Terra Alta

 • Diumenge al vespre, 'Escabetx de peix blau a l'estil del segle XVI' Associació d'hostaleria i turisme de Tortosa - PLATIGOT i degustació de baldana i pastisset a càrrec de l'Associació d'hostaleria i turisme de Tortosa -PLATIGOT-, Cuina del Baix Ebre.

 • Dilluns al matí, demostració de peix, marisc i arrossos, a càrrec del Col·lectiu de cuina de Sant Carles de la Ràpita

 • Dilluns al vespre, tonyina, a càrrec del Club Gastronomia de l’Ametlla de Mar

 

Consulteu les receptes que s’elaboraran diàriament al web de la Fira (www.firadecalella.cat).

 

Visiteu l’espai ‘Bestiari’ per conèixer les races autòctones de les Terres de l’Ebre, com la cabra blanca de Rasquera o els ànecs del Delta de l’Ebre.

 

Visiteu el Campament de Quincalles de la Fira del Renaixement de Tortosa – declarada Festa d’Interès Turístic Nacional i Festa Local d’Interès Turístic de Catalunya – i coneix com es vivia al segle XVI.

 

Visiteu la recreació de Lo Mercat a la Plaça d’Amposta a partir d’elements històrico-culturals de començament del segle XIX.

Tast i venda de productes agroalimentaris elaborats a les Terres de l’Ebre (arròs, vi, mel, oli, melmelades, ostres, etc.), a les carpes i estands del monogràfic.

 

Activitats i tallers a l’espai del monogràfic. 

 

 • Tallers de jotes de Benifallet a les llars d’infants de Calella (divendres 20 de setembre, al matí)

 • Tallers infantils de jotes de Benifallet (divendres 20 de setembre, a les 11.30 h)

 • Tallers infantils de jotes de Benifallet (divendres 20 de setembre, a les 17.30 h)

 • Taller d’elaboració d’espelmes a càrrec de Mel Muria d’El Perelló (dissabte 21, diumenge 22 i dilluns 23 de setembre, a les 12.00 h i a les 18.00 h)

 • Activitat ‘Posat’ l’escafandra’ a càrrec de Mel Muria d’El Perelló (cada dia, a les 13.00 h, 14.00 h, 19.00 h i 20.00 h)

 • Tallers de jotes i rondalles amb Artur Gaya (dissabte 21 i diumenge 22 de setembre, a les 12.30 h, als estands de la Casa de la Jota)

 • Taller de destil·lació d’aiguardent (dissabte 21, diumenge 22 i dilluns 23 de setembre, a les 13.45 h)

 • Taller d’elaboració de vestits de paper per a la mainada (dissabte 21 i diumenge 22 de setembre, a les 18.30 h, i dilluns 23 de setembre, a les 12.30 h)

 • Taller Joc de la Cigonya (tots els dies, a les 13.00 h)

 • Tallers de manualitats i retallables (tots els dies, a l’estand de la Reserva Natural de Sebes, consulteu horaris)

 • Activitat vinculada a la pesca i navegació del Delta de l’Ebre ‘Tira la xarxa’ (tots els dies, a les 12.45 h i a les 19.45 h)

 • Taller de sega i recol·lecció de l’arròs (tots els dies, a les 12.30 h, a les 17.30 h i a les 20.00 h)

 • Taller artesanal de pauma (divendres 20, dissabte 21, diumenge 22 i dilluns 23 de setembre, a les 19.30 h)

 • Taller d’elaboració del càntir a càrrec de l’artesà canterer de Miravet, Sr. Josep Papaseït (divendres 20, dissabte 21, diumenge 22 i dilluns 23 de setembre, a les 19.00 h)

 • Taller d’elaboració de confitures a càrrec d’Hort Arsís de Gandesa (divendres 20, dissabte 21, diumenge 22 i dilluns 23 de setembre, a les 13.00 h)

 • Activitat vinculada als Parcs Naturals del Delta de l’Ebre (tots els dies, als estands dels Parcs Naturals del Delta de l’Ebre, consulteu horaris)

 

A la carpa del Cafè de la Fira, degustació de cafès i demostració de baristes a càrrec del calellenc Xavier Boschmonart, campió de Catalunya de Baristes. La recaptació es destinarà a Creu Roja de l’Alt Maresme.

 

A la carpa de l’Associació de voluntaris i amics de l’Hospital de Calella, vermut solidari. 

 

A la zona Lleurespai, dedicada a l’oci dels més petits, hi haurà activitats de jocs i tallers a càrrec de les següents entitats: Club Tennis Calella, Ludoteca, robòtica educativa, Club d’Atletisme Calella i Escola d’Handbol de l’Unió Esportiva Handbol Calella.

 

A l’estand del Museu-Arxiu Municipal de Calella Josep Maria Codina i Bagué, i durant tots els dies de la Fira, XIVè Concurs ‘Endevina on era…’. El concursant ha d’endevinar el lloc de les fotografies que s’hi exposen.

 

 

bottom of page