El secretari d’Empresa i Competivitat del Departament d'Empresa i Coneixement, Joaquim Ferrer i Tamayo, inaugurarà la Fira de Calella i l’Alt Maresme.

Les vinyes protagonitzen el monogràfic de la 38a Fira de Calella i l’Alt Maresme.

Calella | 26 de juliol de 2017 

Aquest matí, l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, i la tinenta d’alcaldia responsable de l’àrea de Fires, Núria Parella, i la comissionada de la Fira, Rut Martínez, han presentat el monogràfic i el cartell de la 38a Fira de Calella i l’Alt Maresme que seguirà el monogràfic “El nostre món és el món” plantejat en l’edició del 2015 a quatre anys i es celebrarà del 21 al 24 de setembre.

L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, ha explicat que l’elecció del monogràfic d’enguany està relacionat amb l’addició de Calella al Consorci de Promoció Enoturística del Territori la DO Alella. Així mateix, ha destacat la riquesa de les vinyes al conjunt del país, així com la importància del dret de vinya: “Entenem com a territori tot allò que ens envolta d’una manera propera, amb la intenció de defensar tots aquells valors complementaris que el mateix territori ens pot donar”.

Tot i que les inscripcions per a expositors encara no estan tancades, ja hi ha confirmats més de 125 expositors entre els que hi trobarem artesans, entitats calellenques i stands especialitzats en el monogràfic. Seguint amb la bona acollida de l’any passat, l’espai de ludoteca infantil incrementarà fins als 400 m² i estarà dedicat a la capitalitat del Bàsquet Català que Calella té enguany. El pressupost d’enguany és el mateix dels anys anteriors, tot i que en aquesta ocasió la Fira s’allargarà un dia més. En paraules La tinenta d’alcaldia responsable de l’Àrea de Fires, Núria Parella, “el 50% del pressupost de la Fira es destina a contractar serveis d’empreses de Calella i rodalies”.

Les vinyes seran les protagonistes de la Fira i comptaran amb un espai eno-gastronòmic al centre de la Fira. La DO Alella portarà la gastronomia relacionada amb el mar i la DO Costers de Segre ens portarà un menjar més de muntanya. Així mateix, tots els tallers i activitats comptaran amb tastos de vins de les diferents DO participants.

 

En la part més lúdico-festiva de la Fira, trobarem enguany dansa, teatre, música, circ... i es repetiran les nits temàtiques que tant bona acollida han tingut en les edicions anteriors. La comissionada de la Fira, Rut Martínez, ha fet un avanç de la programació i ha ressaltat que cadascun dels espectacles té relació amb les diferents DO de Catalunya: el músic Xarim Aresté, l’espectacle A Vore, el grup Krregades de Romanços, el trio Ramon Escalés, el Cor Amics de la Unió, la companyia de circ Estampades i el còmic Toni Albà amb el seu espectacle Audiència I-Real, entre d’altres.

 Descarregar Programa de la Fira