top of page

Monogràfic 2023 - la fira de fires

De divendres 22 a diumenge 24 de setembre, Calella acull la 42a edició de la Fira de Calella i l’Alt Maresme completament renovada amb 8 fires de tot Catalunya com a temàtica principal.

L'Ajuntament de Calella arrenca la Festa Major de la Minerva aquesta setmana que ve amb la celebració de la 42a edició de la Fira de Calella i l’Alt Maresme. Una fira consolidada a la comarca que aquest any es renova amb desenes d’actuacions, a destacar el concert gratuït de Miquel del Roig o l’espectacle Or Blanc on una amazona i un cavall ballen plegats.  

Així doncs, aquest any, la Fira de Calella opta per un format més diversificat i transitarà per 8 fires catalanes que portaran les seves pròpies activitats. Aquestes són: la Fira del Gall, de Vilafranca del Penedès; la Fira de Sant Martirià, de Banyoles; la Fira de l’Argillà, d’Argentona; la Fira de la Botifarra, de La Garriga; la Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i Les Garrigues, de Les Borges Blanques; la Festa del Pèsol i la Coca, de Sant Andreu de Llavaneres; la Fira del Mercat del Ram, de Tordera i la Fira de la Muntanya, de Vic.
 
L’alcalde, Marc Buch, i el regidor de Fires, Josep Grima, han explicat que aquesta edició canvia el format del recorregut i aposten per una circulació que millori la visibilitat de totes les activitats i parades, així com potencia l’espai dedicat a les entitats calellenques. A més, el regidor de Fires ha comentat que en aquesta edició s’aposta per la sostenibilitat i s’utilitzarà tota la vegetació que s’inclogui en la fira per plantar-la posteriorment en diferents espais de la ciutat. També a la part central, veurem un canvi en les parades, que a partir d’ara seran de fusta i s’integraran millor en l’entorn natural.
 
Pel que fa al cartell, aquest aposta pels colors terrosos i té com a element principal l’emblemàtica balustrada del passeig que emmarca tot un seguit d’elements representatius de la fira com els artesans, la música o els càntirs, l’oli, l’embotit, els cavalls o els galls de les diferents fires convidades.

 

bottom of page