top of page

L'Alguer, ciutat catalana a Sardenya, serà la protagonista del monogràfic de la 39a Fira de Calella i l'Alt Maresme. 

El síndic de l’Alguer, Mario Conoci, inaugurarà la 39a Fira de Calella i l’Alt Maresme.

Avui dimecres 5 de setembre de 2019, l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, el Delegat del Govern de la Generalitat a l’Alguer, Gustau Navarro, i el gestor cultural, Marçal Girbau, han presentat el programa de la Fira de Calella i l’Alt Maresme que tindrà lloc del 20 al 23 de setembre.

L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, ha recordat que la Fira d’enguany forma part del monogràfic “El nostre món és el món” plantejat a l’edició del 2015: “Sempre volem fer que el format de les fires sigui la redescoberta del territori des de les seves diferents vessants. Entenem sempre la Fira com una oportunitat d’agermanament i que quedi un posi de relació posterior, i enguany d’una manera molt especial ens complau presentar-vos el monogràfic ‘L’Alguer, una ciutat catalana de Sardenya’”. L’alcaldessa ha explicat també que la Fira d’enguany tindrà 134 expositors, dels quals 27 corresponen al monogràfic, 30 seran d’entitats i 13 seran artesans tradicionals. Així mateix ha explicat que el cost de la Fira són 165.000€, més 40.000€ de subvencions.

El Delegat del Govern de la Generalitat a l’Alguer, Gustau Navarro, ha començat la seva intervenció agraint a l’Ajuntament de Calella el fet d’haver pensat en convertir l’Alguer en l’element principal de la Fira d’enguany: “Per la ciutat de l’Alguer és un honor i us porto la salutació del Síndic, Mario Conoci, i de de tot el Consell Municipal de l’Alguer”. Així mateix, ha confirmat que el Síndic de l’Alguer serà present durant tots els dies de la Fira i serà l’encarregat d’inaugurar-la. El Delegat ha explicat també que segons les últimes dades d’estudis lingüístics, un 22-23% de la població a l’Alguer parla quotidianament l’alguerès.

El gestor cultural Marçal Girbau ha presentat les activitats que tindran lloc en aquesta nova edició: “S’ha volgut que sigui una fotografia de l’Alguer d’avui des del punt de vista cultural i, per tant, serà diversa, intergeneracional i pluridisciplinària”. Girbau ha avançat que la programació cultural “ha cercat agermanar artistes algueresos amb artistes catalans”  i estarà formada per “estrenes o produccions pròpies que es podran veure per primer cop a Catalunya”. La Fira començarà divendres dia 20, a les 17.00h, amb els parlaments institucionals i un tast musical amb el cantautor Pablo Gabriel Sanna acompanyat de la catalana Meritxell Gené. Entre d’altres activitats, s’ha destacat les actuacions de Yasmin Bradi, Davide Casu, Claudia Crabuzza, Borja Penalba i Mireia Vives, el projecte ‘Mans Manetes’ i el teatre infantil d’Ignazio Chessa.

bottom of page