top of page

Pintura amb vi en directe 

A través de la pintura en directe amb vi els espectadors descobriran com, en poc temps i amb una tècnica diferent de la realitzada en l’estudi de pintura, pot realitzar-se una obra d’art. Podrà observar-se com cada tipus de raïm, cada vi, cada terreny, dona una tonalitat atrevida i diferent en cada cas, oferint com a resultat una obra única i original.

Envelat petit del monogràfic 

Divendres 21-set a les 13h  

Los colors de la Jota a càrrec de La Clavellinera   

Música, dansa, cançó, territori , tradició, festa , transmissió, història, …​

Espectacle a càrrec de La Clavellinera, dedicat integrament a la Jota popular a Catalunya que presenta, les diferents variants i funcionalitats d'aquest gènere musical i de dansa, mostrant part del ric repertori de tres comarques: Lo Priorat ( DOQ Priorat, DO Montsant), La Ribera d'Ebre (DO Montsant, DO Tarragona) i La Terra Alta, (DO Terra Alta) on s'ha mantingut sempre viva en l'imaginari col·lectiu, i on en els darrers anys s'ha recuperat com a signe d'identitat cultural.


Un espectacle que inclou diverses disciplines artístiques: música,dansa, literatura, arts plàstiques i escèniques, vinculades als diferents territoris contemplats, per tal de contextualitzar i divulgar l'ampli patrimoni cultural d'aquestes terres.

Escenari Central Fira 

Divendres 21-set a les  19h

Concert de Xarim Aresté 

Xarim Aresté és una de les cares més conegudes dels nostres escenaris i, paradoxalment, manté intacte el seu enigma. Ha tocat amb els artistes més respectats (de Josele Santiago a Maika Makovski o Pascal Comelade), però amb els seus discos en solitari li han plogut els premis: ‘La rosada’ va ser distingit amb l’Altaveu, el Cerverí i l’Enderrock al millor disc de pop-rock de l’any; i recentment ‘Polinèsies’ s’ha endut el Premio MIN al millor disc en català de 2017.  ‘Polinèsies’ tracta la relació que hi ha entre el tot i cada una de les parts. De tot allò que hi ha de nosaltres en els demés i viceversa. Parla de l’aïllament que implica la individualitat i, a la vegada, de com estem connectats els uns als altres. Una excel·lent col·lecció que consolida Xarim Aresté com un virtuós de les paraules, com un poeta de la guitarra.

 

Escenari Central Fira 

Divendres 21-set a les 22h

Concert de La Cobla Bisbal Jove 'Tututs'

Escenari Central Fira 

Dissabte 22-set a les 12,30h

Conte infantil: 'El rïm inquiet: història d'un gòtim que volia ser vi' 

El Raïm Inquiet, d’Elisenda Guiu, és la història del gotim que volia ser vi. Amb aquest conte, petits i grans aprendran com es fa el vi a partir de l’aventura de l’inquiet protagonista, que viurà un intens viatge des que neix al cep fins que arriba a l’ampolla. No us perdeu un dels relats més aplaudits de la literatura vinícola! A càrrec de l’actriu Cristina Peralta.

Envelat petit del monogràfic

Dissabte 22-set a les 17,30h

Espectacle 'VIATJANT PER PONENT-KRREGADES 3.0'

Krregades de Romanços nasqué a les terres de Ponent l’any 2010. Des de llavors, i sempre convençudes de la bellesa i la força que s’amaga darrere l’aparent senzillesa de la cançó tradicional, les Krregades busquen i canten melodies recollides a Ponent que hagin quedat en l’oblit, melodies que connecten amb els orígens i que evoquen temps passats, i les ressituen en el present. El grup extreu el repertori de dues grans obres de referències: per un costat, l’ ‘Obra del cançoner popular de Catalunya’, i per l’altre, la col·lecció ‘A peu dels camins del cançoner’, d’Artur Blasco. A més, i com no podia ser d’altra manera, de tots aquells cançoners que recullen el corpus musical de les terres de Ponent. Les Krregades harmonitzen les cançons i les canten, doncs, a veu, acompanyant-les amb alguns instruments de percussió de mà (panderetes, panderos quadrats i rodons, sonalls, etc.), així com del violí i l’acordió diatònic.

 

‘Viatjant per Ponent’ proposa tretze cançons que representen cadascuna de les tretze comarques lleidatanes i que porten l’espectador des de la Val d’Aran al Pla de Lleida, a través d’històries que mostren els costums i les tradicions d’un passat llunyà però que, encara avui, agrada de conèixer. Romanços d’amor i de desamor, cançons picaresques, cançons de pandero, cançons de bressol o de sega..., tot un homenatge als homes i les dones que van ajudar a la construcció del nostre país i que cantaven de manera espontània, ja fos al tros, rentant roba o al voltant de la llar de foc. ‘Viatjant per Ponent’ és un cant a la terra, una oportunitat d’escoltar música inèdita i la possibilitat d’aprendre encara més sobre les tradicions catalanes de l’antigor.

 

Escenari Central Fira 

Dissabte 22-set a les 19,30h

Actuació 'A VORE' 

Dansa i música en directe: coproducció de la Fira Mediterrània de Manresa, L'Auditori de Barcelona i el Mercat de les Flors).

 

 

A vore és un projecte de mestissatge temporal i ‘tradificció’ sobre la cultura popular de les Terres de l’Ebre. És una recerca musical i dansística que treballa a partir del document i l’expressivitat tradicional, els ritmes, les danses, les paraules de les comarques del Baix Ebre (Montsià i Baix Maestrat) i les fa dialogar amb la música d’Astrio i la dansa performativa de Sònia Gómez. En aquest espectacle es fa palesa la possible convivència de la música i la dansa tradicional amb la dansa i la música contemporànies. Direcció a càrrec de Sònia Gómez i Ramón Balagué.

 

Escenari Central Fira 

Dissabte 22-set a les 22,30h

'FROM THE HEART OF AFRICA' a càrrec d'Esclat Gospel Singers

Des de la seva formació a l’any 2000, Esclat Gospel Singers ha muntat set espectacles diferents: ‘Gospel & Spirituals’, ‘The Gospel Machine’, ‘From Roots to Heaven’, ‘That Old Spiritual’ i els musicals originals ‘Plaça Reial’ i ‘Stromboli’. Després d’haver anat a les arrels del Gospel i la música negra en els dos darrers treballs, ‘From Roots to Heaven’ (Gospel d’arrel africana) i ‘That Old Spiritual’ (Spirituals), ara es presenta el darrer muntatge ‘The New Gospel Machine’, on es donen la mà el gospel contemporani, que ha evolucionat de la mà de grans noms com Kirk Franklin, Joshua’s Troop, James Moore i molts d’altres, i la tradició més clàssica del Gospel.

 

Tot i això, és amb el seu darrer espectacle on la barreja d’Esclat Gospel Singers amb els arranjaments i la contundència rítmica de la secció instrumental que dona globalitat al so de ‘From the Heart of Africa’.

 

Mesclar totes aquestes sonoritats d’origen africà amb la seva evolució posterior als Estats Units i al Carib fan d’aquesta fusió una novetat agosarada i pràcticament inèdita. Esperem que ho gaudiu tant com nosaltres.

 

Escenari Central Fira 

Diumenge 23-set a les 13,15h

'VEUS, ELS COLORS DEL MAR' a càrrec d'Eduard Iniesta, amb Gemma Humet i el Cor Infantil Amics de la Unió

La Mediterrània, aquesta mar que ens enamora, és un món de molts colors. Un dia hi vam llançar la nostra xarxa i entre peixos i algues marines, vam trobar músiques i cançons meravelloses. Onades que ens acaricien l’ànima. Captivats per la seva bellesa, vam somniar ‘Els colors del mar’.

 

Eduard Iniesta i Piti Español expliquen com van escriure aquesta obra amb un llapis a la mà i sempre amb la ingràvida i atenta mirada del mar; una obra feta de melodies tradicionals de la Mediterrània i d’obres originals del compositor i el lletrista. Es tracta, doncs, d’un espectacle de colors que prendrà vida a través de les veus blanques de Veus - Cor Infantil Amics de la Unió, acompanyades en aquesta ocasió per una de les veus més celebrades del moment, la cantant Gemma Humet.

Escenari Central Fira 

Diumenge 23-set a les 19h

Espectacle de carrer 'ENFILA S.A' de CIA ESTAMPADES 

Enfila S.A. és la història de dues dones dels anys cinquanta que treballen en una fàbrica tèxtil. Entre fils i bobines, i amb el soroll de les màquines, hi creixen, hi treballen i hi teixeixen les seves històries de vida. Dues històries que són ben diferents per a cada una de les protagonistes. Un homenatge a totes les dones que en els moments difícils no van trencar el fil de la seva vida.

Escenari Central Fira 

Diumenge 23-set a les 22,45h

Teatre amb D.O: 'MAI CONVIDIS UN SOMMELIER A PRENDRE UNA COCA-COLA' 

En una sala de tast es troben dues amigues d’infància: una és una reconeguda sommelier i l’altra una actriu de poca fortuna que es vol iniciar en l’art de tastar. En una intensa sessió, el vi els farà aflorar records del passat que no sempre seran fàcils d’empassar. Autora de l’obra: Elisenda Guiu. Actrius: Marta Codina i Lara Díez.

Escenari Central Fira 

Dilluns 24-set a les 13,15h

Espectacle de Toni Albà: 'UNA AUDIÈNCIA I-REAL'

Advertència: qualsevol semblança amb la realitat és pura coincidència. ‘Hi havia una vegada un rei...’. Així comencen molts contes i llegendes populars que continuen fascinant les ments més innocents de la nostra societat. Aquestes ments imaginen mons meravellosos que li són totalment inaccessibles. Per això volen saber-ne tots els detalls i en aquest intent de conèixer com funcionen, poder imitar-los en les seves maneres per ser com ells... o això creuen.

 

Imaginem un estat modern on el cap d’estat és un monarca que un dia ha de presidir un acte oficial, una AUDIÈNCIA (IRREAL en el nostre cas), davant un públic integrat per tota la premsa nacional i internacional. Aquest personatge fa una insòlita roda de premsa on el públic-premsa pot preguntar el què vol saber... Bé, el què volen saber els milions de ments innocents que llegeixen i miren la tele per ‘devorar’ un món que els fascina...

Escenari Central Fira 

Dilluns 24-set a les 19,30h

bottom of page