top of page

Activitats del monogràfic 

L’activitat central de ‘Mercats amb DO Alella’ és el maridatge de cuina i vins dins el mercat. Cada parada proposa un o més tastets per acompanyar d’un vi de la DO.

 

‘Mercats amb DO Alella’ és una iniciativa impulsada pel Consorci de Promoció Enoturística del Territori DO Alella per dinamitzar els mercats municipals amb accions de promoció i a través d’una marca global. ‘Mercats amb DO Alella’ és una marca associada als valors de qualitat i proximitat, de pertinença geogràfica. El vi com a producte enogastronòmic propi de la dieta mediterrània, la vinya i l’activitat agrícola com a paisatge identitari i font de biodiversitat, conformen els eixos vertebradors del programa de promoció.

Mercat Municipal 

Divendres 14-set de 17 a 21h 

Jornada 'Els vins de la DO Alella' 

Adreçada als professionals del món de la restauració.

 

 

 

 

Pati del Museu-Arxiu Municipal

Dilluns 17-set a les  19h  

Presentació 'Guia d'enoturisme de Catalunya' 

A càrrec del seu editor Lluís Tolosa, Sociòleg. Autor de la "Guia d'Enoturisme de Catalunya" +20 llibres de vins i enoturisme. "Marketing del Enoturismo", BEST WINE TOURISM BOOK IN THE WORLD 2018

Pati de la Biblioteca Can Salvador

Dimecres 19 -set a les 19h  

'Vi de festa- Fes-te del vi, un tast diferent a La Quadra'

La Quadra, una sala de festes amb més de 55 anys d’història, ha ofert vins de maneres molt diverses. Per això, amb aquest tast de vins, es vol fer un recorregut per les diferents maneres de servir el vi i, a la vegada, oferir una breu degustació de vins d’Alella servits de manera festiva. Perquè a La Quadra el vi és coneixement i cultura, però també diversió.

 

 

La Quadra 

Dijous 20-set a les 19h  

Cal fer reserva prèvia trucant a la 

llibreria La Llopa 93 766 16 34 

TALLER DE CIRC a càrrec de la CIA.ESTAMPADES

Companyia Estampades formada per Berta Escudero, Mariona Moya i Paula Radresa, tres artistes multidisciplinars apassionades per les arts de carrer i la conquista d’espais insòlits. Afincades a la Factoria Cultural  Coma-Cros de Salt des de l’any 2003 des d’on van iniciar la seva carrera aèria com a membres co-fundadores, coreògrafes i ballarines de la Cia.Deambulants

Parteixen del treball físic i la investigació corporal, una fusió entre la dansa-teatre i les tècniques aèries amb diferents suports, per desenvolupar els seus espectacles.  Creen atmosferes plàstiques i efímeres que s’estampen com un miratge per sotragar la quotidianitat dels espectadors.

D’altra banda, també es dediquen a la docència, impartint cursos regulars de dansa aèria a l’Escola Municipal de Dansa de Celrà, i cursos i tallers de dansa aèria, dansa creativa  i tècniques de circ en escoles i centres cívics.

 

Costat de l'escenari central 

 

Divendres   21-set a les 11,30h  i 19,30h

Dissabte     22-set a les 11,30h i 19h 

Diumenge  23-set a les  18h 

Dilluns         24-set a les 11,30h 

 

Presentació novetats del 8è MOST FESTIVAL 

Most Festival és un esdeveniment d'abast internacional que recull la millor producció audiovisual relacionada amb la cultura de la vinya, el vi i el cava. Així mateix, el festival brinda pel bon cinema amb la projecció de pel·lícules de grans directors no estrenades comercialment.

Situat al Penedès, i des del 2016 també al Priorat, dos territoris d'una llarga tradició vinícola i diversos atractius enoturístics, el festival vol difondre les arts i les cultures vinícoles a través de la creació audiovisual, així com acostar-se a l'enologia des de totes les vessants possibles, potenciant valors com la qualitat, la diversitat o la implicació amb el territori.

A més, el Most Festival continua sent pal de paller de les activitats de promoció de la cultura del vi que s'organitzen en ambdues regions durant la celebració del Dia Europeu de l'Enoturisme (segon diumenge de novembre).

 

Envelat petit del monogràfic

Divendres 21-set a les 20h  

Pintura amb vi en directe

En directe, a càrrec de MARTA ARAÑÓ, artista en la tècnica de la pintura amb vi. A través de la pintura en directe amb vi els visitants descobriran com, en poc temps i amb una tècnica diferent de la realitzada en l’estudi de pintura, pot realitzar-se una obra d’art. Podrà observar-se com cada tipus de raïm, cada vi, cada terreny, dona una tonalitat atrevida i diferent en cada cas, oferint com a resultat una obra única i original.

Envelat petit del monogràfic

Divendres   21-set a les 13h 

Taller de pintura amb vi amb reciclatge de taps de suro 

Els tallers aniran a càrrec de Marta Arañó i tenen com a principal objectiu descobrir en el vi una forma d’expressió diferent, a través de la qual endinsar-se en el coneixement d’un producte molt present i important a Catalunya. Conèixer la nostra cultura del vi a través de l’art, ens durà  a endinsar-nos en una nova forma d’entendre-la. Treballar amb el vi i els elements de la vinya, creant petites obres d’expressió plàstica, permetrà reforçar aquesta matèria i aprofundir, al mateix temps, en una part molt important de la nostra cultura: el conreu de la vinya i els productes que se n’extreu.

 

A través dels continguts dels tallers, els assistents descobriran les diferents varietats de sòl, de raïm, tipus de vi i els seus colors. La influència del sol, la pluja i la temperatura en el creixement de la vinya i les característiques que d’aquestes elements n’obté el producte final, el raïm.

Envelat petit del monogràfic

Nens i nenes de 6 a 14 anys 

Dissabte    22-set a les 11,30h 

Diumenge 23-set a les 11h 

Persones de +14 anys 

Dissabte    22-set a les 18,45h 

Diumenge 23-set a les 18,30h 

Beure a galet amb porró 

El periodista i crític gastronòmic Salvador Garcia-Arbós ens parlarà del vi a taula, des de la litúrgia més sagrada fins a la sobretaula més profana. Beure a galet i amb porró tracta de com compartim, com ens comportem i com tractem el vi en les diferents fases dels àpats familiars i informals. Més enllà de la sacralitzada copa i de l’esnobisme coper existeixes formes ancestrals de compartir el vi, sigui en un confortable àpat, a bosc, a l’obra o conduint: el porró, el galet, etc. Porró i galet són per compartir i estalviar, ja que en general es beu menys. Els titius són per riure. El sucamulla o, segons d’on sigueu, xucamulla, és una forma de reciclatge, com el pa amb vi i sucre.

 

Envelat petit del monogràfic

Dissabte  22-set  a les 18h 

 

Tast de vins de la DO COSTERS DEL SEGRE 

La Denominació d’Origen Costers del Segre és un mosaic format per set territoris repartits al llarg de tota la conca del riu Segre i del Pirineu lleidatà amb l’objectiu d’agrupar i dotar d’entitat pròpia la vitivinicultura de la província de Lleida.

 

Envelat petit del monogràfic

Dissabte   22-set a les 20h

 

Tast de vins 

A càrrec de Joan Lluís Gómez des del 2008 el sommelier del restaurant Sant Pau, a Sant Pol de Mar, propietat de la xef Carme Ruscalleda, i s’encarrega entre altres tasques de la selecció de vins d’aquest prestigiós establiment, guardonat amb tres estrelles Michelin.

 

Envelat petit del monogràfic

Diumenge 23-set a les 13h 

 

Tast de vins de la DO ALELLA  

A càrrec del sommelier Arnau Marco. 

 

Envelat petit del monogràfic

Diumenge 23-set a les 20h 

 

Xerrada 'ELS COLORS DEL VI' 

Ens introduirem en el paisatge i l’entorn de la DO, per amabilitat de l’INCAVI amb una curta projecció audiovisual. Des de la vessant de l’art, analitzarem, comentarem i es farà el tast de 2/3 vins alhora que cada assistent crearà el seu propi ‘Pantone’ de colors i experimentarà la sensació de pintar amb vi. En l’activitat es convidarà i es farà participar a un celler, per tal de fer una explicació més tècnica i acurada de les característiques dels seus vins.

 

Envelat petit del monogràfic

Dilluns 24-set a les 18,30h

 

bottom of page